Om mig

Finlandssvensk bosatt i Stockholm, känner mig hemma i landet Lagom men kommer aldrig att bli en Svensson. Jag är 30 år, en ålder som skapar kaos i huvudet. Det kallas visst trettioårskris. Oftast känns livet glassigt, men ibland ifrågasätter jag allt.

Jag spenderar mycket tid själv – Solo – men utan att känna mig ensam. Jag uppskattar min egentid, behöver den. Jag har alltid trott på mig själv och gått min egen väg. Jag var 19 år då jag ensam tog min resväska och bodde min första sommar i Stockholm, jag visste redan då att detta kommer att bli mitt hem. Jag gjorde en favorit i repris sommaren därpå och har även bott i Sverige som utbytesstudent en gång i tiden. Tre somrar har jag packat min väska och rest iväg för att jobba som au pair, alla tre gånger i Spanien. Ensam på äventyr, bästa tiden i mitt liv.

Nu har jag hittat hem. Jag bor med min sambo i ett hus, ett stort hus, ja eller villa som man säger i Sverige. Min fjortonde adress, jag är en globetrotter i själen som älskar att resa. Mitt hem är ändå min borg. Här trivs jag allra bäst, vid min köksö. Då jag inte jobbar som förskolechef hittar ni mig hemma på Wisterialane där jag fixar, pysslar, bakar, skapar, inreder, tränar… Kalla mig mångsysslare. Jag gillar vardagen och uppskattar de små sakerna som sätter guldkant på tillvaron.

”Put on some lipstick and pull yourself together”