Hälsa för mig

Hälsa för mig handlar om att hitta mitt eget sätt att må bra på. Att försöka hitta en balans mellan det stressiga samhällets krav och vad jag behöver, vad jag vill.

Mat och kost är ett stort intresse för mig, ett intresse som ökat i och med min IBS-diagnos.  Jag äter allt, men försöker hitta rätt i hälsodjungeln och göra hälsosamma val i vardagen. Val som jag och min kropp mår bra av, eftersom jag genom vad jag stoppar i mig kan påverka hur min kropp mår. Jag föredrar grönsaker, fruk, ”vitt kött” och rena råvaror framför rött kött, vete, socker och halvfabrikat. Jag försöker vara en ”näringsjägare”, något som har växt fram genom åren. Ingenting som har hänt över en natt.

Viktigt för mig är även att matlagningen ska vara snabb och enkel, keep it simple.

Träningen är en annan viktig del i vad hälsa är för mig. Träningen får mig att må bra i kroppen. Jag ser mig själv som en aktiv person, jag har alltid rört på mig ända sen barnsben och gillar att träna, att bli svettig och känna endorfinerna. Jag tränar regelbundet, men har inte drivet att satsa hårt på träningen. Kalla mig en glad motionär.