Mojito-cheesecake

Mojito-cheesecake

26 maj, 2019 0 av Michaela Backman

When life gives you limes… gör en mohito-cheesecake! Syrlig och fräsch med smak av lime och mynta. SÅ GOTT! Detta recept är även ett lite hälsosammare alternativ till en traditionell cheesecake. Botten är glutenfritt och består av mandel- och kokosmjöl och själva kakan är sötad med kokossocker för ett lägre GI.

Detta behöver du:

 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 dl kokosmjöl (mixade kokosflingor)
 • 2 msk kokossocker
 • 2 msk kokosolja
 • kanel
 • 200 g färskost
 • 500 g kvarg (jag använde med vaniljsmak)
 • 2 msk kokossocker
 • 1 ägg
 • 1 lime (skalet och saften)
 • 1 dl hackad mynta

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till botten och platta ut i en form med löstagbara kanter. Förgrädda några minuter. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela sedan cheesecakeblandningen över botten. Grädda i ca. 30 minuter. Garnera med lime och mynta när kakan har svalnat.

Tips! Servera med hallon för att höja smakupplevelsen. Söta hallon och syrlig mohito-cheesecake är en match made in heaven. Lovar.