Bananbröd

Bananbröd

5 maj, 2019 0 av Michaela Backman

Bananbröd eller ”banana bread” måste ju vara ett av de mest hypade bakverken på sociala medier. Det går inte en dag utan ett bananbröd i flödet och alla skriver ”världens bästa” eller ”världens godaste” bananbröd. Hur ska man kunna välja vilket recept man ska testa? (Panik).

Nåväl, det fick bli ett recept av @easypeasy_molly på Instagram, hon är väldigt bra på att sälja in sina recept. Plus att det är ett enkelt recept, precis som jag vill ha det. En förutsättning för att baka bananbröd är att du har några övermogna bananer hemma, du vet såna som får hela huset att stinka av banan, sen är det bara att sätta igång…

Du behöver:

  • 2 stora bananer + 1 banan att dekorera med
  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl havremjölk eller annan mjölk
  • 2 msk kokosolja
  • salt
  • kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Häll över smeten i en pappersbeklädd brödform. Dela en banan på längden och dekorera brödet med. Grädda i ca. 30 minuter eller tills brödet fått fin färg. Easypeasy!

Gillar du banan så kommer du att gilla detta bröd. Supersaftigt i konsistensen, alltså SUPERsaftigt! Jag åt brödet med smör och ost, funkade fint. Jag har även blivit tipsad om att äta det med jordnötssmör, eller bara som det är, för är bananbröd egentligen ett bröd eller en kaka? Hmm…