Pizza med blomkålsbotten

Pizza med blomkålsbotten

1 maj, 2019 0 av Michaela Backman

Pizzabotten gjort på blomkål? Japp! En minst sagt lite annorlunda variant av pizza, men jättegott om du frågar mig. Det här receptet har följt med mig i många år, kommer dock inte ihåg varifrån originalreceptet kommer…

Du behöver:

  • 1 litet eller 1/2 medelstort blomkålshuvud.
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • Valfri fyllning till pizzan

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Blanda den gryniga blomkålsmassan med riven ost, ägg och kryddor. Platta ut massan på en pappersbeklädd plåt. Förgrädda i ca 10-15 minuter, botten ska få lite färg. Tillsätt valfri pizzatopping och grädda ytterligare i 10-15 minuter.

Jag toppade min pizza med stekt kycklingfärs, zucchini, cocktailtomater, rödlök och ost, samt stödde på oregano efter gräddningen. Just det, jag använde även ketchup som tomatsås. Ja du läste rätt. Snabbt ska det gå.

Hoppas du testar receptet! OBS: Pizzan får även godkänt av min sambo, skeptiker nummer ett till allt som har med grönsaker att göra. (Haha)