Sugrör av glas – Ett slag för miljön

Sugrör av glas – Ett slag för miljön

31 mars, 2019 0 av Michaela Backman

Miljö- och konsumtionsfrågor är större än någonsin. Så viktigt! Det är inte ett ämne jag personligen brinner för, men jag försöker vara miljömedveten och göra bra val i vardagen. Dra mitt strå till stacken så att säga. Jag källsorterar hemma (självklart!), jag har alltid en tygpåse med mig i väskan så att jag oftast slipper köpa en påse i affären, jag har även minskat drastiskt på min köttkonsumtion (men det är i och för sig inte med tanke på miljön) och handlar kvalitet framför kvantitet, för att nämna några exempel.

Den ohållbara plastkonsumtionen har varit särskilt aktuell och det har varit tal om att vissa engångsartiklar i plast ska förbjudas. Ett steg i helt rätt riktning! Här om dagen efter att vi varit och storhandlat på Ica och plockat upp alla varor reagerade vi på hur mycket plastskräp som hade samlats. En massa frukt, grönsaker och andra produkter säljs i onödiga plastförpackningar.

På tal om plast så har jag gjort ett (litet) slag för miljön och investerat i glassugrör. Jag läste att över 500 miljoner plastsugrör används varje dag, bara i USA! Och att de flesta av dessa hamnar i och förorenar haven. Tragiskt. Det finns en massa olika alternativ till plastsugrör idag, både av papper, metall och glas. Jag har valt att investera i en variant gjorda av glas. Så snygga!

Jag köpte mina glassugrör på Granit och så köpte jag en tillhörande sugrörsborste. Väldigt praktiskt!

Jag har ett gäng färgglada plastsugrör hemma, som jag så klart kommer att använda och lydigt sortera i plaståtervinningen efteråt. Att byta ut plastsugrör mot glassugrör känns som en droppe i havet, men samtidigt är det ett litet steg mot rätt håll och gällande miljön så räknas varje litet steg vi tar.

Vad som finns i glasen? Jo en hallonsmoothie, en mango- och gurkmejasmoothie och en grönkålssmoothie. Skål!