Havre- och bönrutor

Havre- och bönrutor

17 mars, 2019 0 av Michaela Backman

Regniga söndagar är som gjorda för att baka, eller vad säger ni? Jag får mycket inspiration från alla olika matkonton som jag följer på Instagram, så även denna gång. Receptet på dessa havre- och bönrutor kommer från @easypeasy_molly och innehåller endast fem ingredienser. Havregryn, vita bönor, kokosolja, vatten och salt. Det gillar vi!

Detta behöver du:

  • En tetra vita bönor
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kokosolja
  • salt
  • 1/2 – 1 dl vatten
  • flingsalt att strö över

Gör då här: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Skölj bönorna i en sil. Mixa bönor, kokosolja och en nypa salt tillsammans med havremjölet i matberedaren, tillsätt vatten och mixa till önskad konsistens. Kavla ut massan mellan två bakplåtspapper och dela sedan i rutor med en slickepott. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, tills rutorna känns torra och spröda och fått lite färg.

Jag är totalt beroende av fröknäcke av alla de slag och gillar att testa olika varianter. Dessa rutor innehåller inga frön men blir en vass konkurrent till mitt kära fröknäcke. Segt och knaprigt på samma gång. Sååå gott!