Citrussallad med mynta och rostade frön/nötter

Citrussallad med mynta och rostade frön/nötter

23 februari, 2019 0 av Michaela Backman

Citrusfrossa hör vintern till. Nät med apelsiner och småcitrus hamnar onekligen i handelskorgen. Saftiga apelsiner är definitivt en favorit. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag brukar alltid kolla efter frukt och grönt som jag aldrig har testat tidigare eller av någon anledning aldrig köpt förut. Den här gången kan jag addera blodapelsiner till den listan. Varför har jag aldrig köpt det förut liksom?

Med en fruktskål full av citrusfrukter bestämde jag mig för att göra en citrussallad bestående av apelsin, röd grapefrukt, blodapelsin och lime, som jag sedan toppade med rostade frön och nötter samt gojibär och färsk mynta. Och JA, det blev precis så fräscht och gott som det låter.

Gör så här:

Dela citrusfrukterna på mitten. (Kolla in färgerna!)

Skär bort skalet och skär sedan citrusfrukterna i skivor.

Placera ut skivorna på ett fat.

Rosta frön och nötter i en torr stekpanna ett par minuter, tills de fått lite färg. Jag använde solroskärnor och pumpakärnor samt grovhackade mandlar och hasselnötter. Genom rostningen kommer den nötiga smaken verkligen fram.

Toppa citrussalladen med frö- och nötblandningen samt med gojibär och färsk mynta. Sött, syrligt, nötigt, segt, chrunchy. Grym kombo!

Citrussalladen kan ätas som ett mellanmål. Ett tips är då att ringla över lite honung för mer sötma.

En fräsch citrussallad passar även som ett tillbehör till middagen, då kan det vara gott att ringla över lite god olivolja.

Den färska myntan är verkligen pricken över i:et. Just saying.

Hoppas du har blivit inspirerad till att testa denna vitaminbomb.