Tunnbröd med potatis och bovete

Tunnbröd med potatis och bovete

11 februari, 2019 0 av Michaela Backman

Vad man gör med överblivet potatismos? Tjaa… förslagsvis supergoda tunnbröd. Du minskar matsvinnet och får njuta av hembakat bröd som dessutom är glutenfritt, win-win-situation. Detta tunnbröd innehåller endast, håll i hatten, TVÅ ingredienser. Potatis och bovetemjöl (plus lite salt såklart).

Originalreceptet kommer från Nilla (@nillaskitchen) och det hittar du här: https://nillaskitchen.com/2013/08/31/tunnbrod-med-bovete-potatis-glutenfritt-mjolkfritt-aggfritt-jastfritt-recept/

Detta behöver du:

  • 4 medelstora kokta kalla potatisar (eller överblivet potatismos)
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • salt

Gör så här: Mosa potatisarna (om du använder potatismos är detta uppenbarligen redan gjort). Arbeta ordentligt ihop den mosade potatisen med bovetemjölet och tillsätt en nypa salt. Dela degen i 8 delar och rulla dem till bollar. Kavla ut bollarna till lagom stora plättar, använd lite extra bovetemjöl så att inte degen fastnar på kaveln/underlaget. Grädda tunnbröden på medelvärme i en torr stekpanna, ett par minuter på varje sida. Du ser när tunnbrödet börjar få lite färg och då är det dags att vända. Ät brödet helst samma dag, men det går även bra att förvara i kylskåpet några dagar eller att frysa in.

Nybakat bröd med smör och ost är ett vinnande koncept, nästan oslagbart faktiskt. Denna gång åt jag tunnbröd till lunch och ville ha en matigare macka, så det fick bli tunnbröd med rödbetshummus och avokado, toppat med sesamfrön samt lite salt och peppar. GÖTT!

Du kommer väl att testa detta enkla och genialiska recept?