Vit chiagröt med blåbär

Vit chiagröt med blåbär

3 februari, 2019 0 av Michaela Backman

Snöstorm ute. Frukostmys inne. Jag är väldigt glad över att jag inte hade någon plan på att ta mig in till City idag. Kaos på vägarna och inställda bussar… Jag passade istället på att lyxa till helgfrukosten med en chiagröt med färska blåbär. Ica hade extrapris på ekologiska blåbär i veckan så jag kunde inte låta bli att köpa en ask.

Vanligtvis förbereder jag chiagröten kvällen innan, eftersom chiafröna ska svälla i vätska, men idag blandade jag ihop gröten i morse. Chiagröten fick götta till sig nån timme medan jag drack kaffe och pysslade på med annat. Jag använde vita chiafrön denna gång, första gången jag testar vita frön och gröten blev såklart lite ljusare i färgen. Näringsmässigt har jag förstått att det inte är någon skillnad på färgen, om chiafröna är svarta, gråa, beige eller vita. Chiafrön är fullproppade med vitaminer, mineraler, protein, kostfibrer och omega 3.

Jag blandade 1 dl havregryn och 2 msk chiafrön med 2 dl mandelmjölk och en skvätt soygurt. Det blev en rejäl portion. För att spexa till det ytterligare blandade jag en del av chiagröten med lite blåbärspulver. Visst blev det en fin färg?

Slutligen toppade jag min gröt med färska blåbär. Enkelt, gott och mättande!

Trevlig söndag allihopa!