Smoothiebowl med Paulúns Paleo supergranola

Smoothiebowl med Paulúns Paleo supergranola

17 januari, 2019 0 av Michaela Backman

För en tid sedan skrev jag att jag vunnit en tävling och att min bild kommit med i Smakboxens recepttidning. Inlägget kan du läsa här: http://msolo.se/2018/12/10/unboxing-smakbox-helgfest/ . Jag trodde att vinsten i tävlingen var en bok, så ni kan ju gissa om jag blev förvånad då jag fick en STOR låda från posten på Ica. Tung att bära hem kan jag tillägga. Kunde knappt bärga mig från att öppna lådan, som visade sig vara fylld av produkter från Paulúns. Tackar och bockar!

Inläggen jag vann med hittar du här:

”Myror” till fredagsfikat: http://msolo.se/2018/09/28/myror-till-fredagsfikat/

Paulúns linsflingor: http://msolo.se/2018/09/08/pauluns-linsflingor/

Vinsten innehöll:

  • Superknäcke rotfrukt – Bakat med morot, toppat med chiafrön & rostade kikärtor
  • Paleo supergranola – Hasselnöt, mandel & hallon
  • Supergröt – Blåbär & hallon
  • Ugnsrostad supermüsli – Hallon, rabarber, hasselnöt & mandel
  • Proteingranola – Kakao, kokos & mandel
  • Granola – Hallon, jordgubb, kokos
  • Linsflingor – Hallon & kokos
  • Superpasta – Tagliatelle med sötpotatis
  • Supermüsli – Kakao, kokos & dadlar
  • Supermix – Rött råris, gröna linser, quinoa & pumpafrön

Jag älskar att Paulúns har ordet SUPER framför typ alla produktnamn. Smart marknadsföring. Om något är super betyder det att det är bra och nyttigt, eller hur? Ska bli gott att testa i alla fall.

Förutom alla produkter vann jag boken ”PT-Fias tio i topp” av Sofia Sjöström. En bok inom kategorin ”hälsa”. Boken har några år på nacken (från 2015) och innehåller recept, träningsövningar, tips på stresshantering och tankar kring en hälsosam livsstil och balans i vardagen. Har ännu inte läst boken i sin helhet, men ska absolut göra det vid tillfälle.

Den enda produkt jag hittills har testat är Paleo Supergranola, som innehåller rostad frömüsli (solroskärnor, pumpakärnor och chiafrön sötade med sötpotatis- och dadelpuré, smaksatt med kanel och havssalt), solroskärnor, hasselnötter, mandel, linfrön, pumpakärnor och torkade hallon. Eftersom müslin är paleo (stenålderskost) innehåller den endast frön och nötter, inga gryn eller spannmål.

Jag gjorde en smoothiebowl på frysta hallon, banan, ingefära, citronsaft och lite soyghurt som jag åt med chiapudding (1/2 msk chiafrön som fått svälla i 1/2 dl mandelmjölk) och som jag toppade med Paleo Supergranola. SÅ GOTT! Paleo granolan förtjänar verkligen ett SUPER.

För att spexa till det ytterligare strödde jag på lite granatäppelkärnor.

Det jag gillar mest med granolan, förutom den nötiga och goda smaken av rostade frön, är att den är så crunchy. Jag kollade upp att den kostar 49:95 kr i affären, rätt saftigt pris för 350 gram. Det fick mig att tänka, varför inte göra en egen variant?