Träningsdejt och lunch @ Reload foodbar

Träningsdejt och lunch @ Reload foodbar

13 januari, 2019 0 av Michaela Backman

Träningsdejten – Bästa dejten. Right? Jag och min sambo hade en träningsdejt idag. Jag menar, finns det ett bättre sätt att umgås på än få träna tillsammans? Vi anmälde oss till ett gratis träningspass som ägde rum på SATS NK i City och som ordnades av NOCCO. Eventet hette ”träningspepp inför Alpina VM” eftersom NOCCO är sponsor av Alpina VM som ordnas i Åre i februari.

Vi var ett gäng på ca 100 pers som deltog på passet, som hade formen av cirkel-fys. Fokus låg på benstyrka och övningar inspirerade av det alpina och uthållighet i skidbacken. Passet bestod av fyra stationer med olika övningar. Vi körde två varv med två block per station, 45 sekunders jobb och 15 sekunders vila. Det var pulshöjande styrketräning för hela slanten, med många benböj, utfall och hopp. Mjölksyran kändes ordentligt i benen vid de sista hoppen, som inte var många centimeter över golvet (haha). Då vet man att man tagit ut sig rejält. Jag är supernöjd med passet!

Efter passet blev det även några rundor på gymmets monkey bars. SATS NK kändes som en stor crossfit box. Fick veta efteråt att det är SATS största och första ”Prformance-anläggning”, där fanns till och med en full size Tough Viking ramp. Vågade inte testa den dock.

Suddig bild men feelingen är på topp!

Vi passade även på att äta lunch i City Reload Foodbar, ett favoritställe. De har många olika hälsosamma alternativ att välja mellan, allt från sallader och wraps till acaibowls och fika. Jag tog salladen ”laxinoa” bestående av quinoa, soltorkad tomat, rödkål, rödlök, cashewnötter, keso, sojabönor och grillad lax. Supergott!

Alla som deltog på eventet fick en goodiebag från NOCCO som innehöll en påse snacks från Snackbros, en Barebells proteinbar och två stycken NOCCOs med den nya smaken blåbär. Ska bli kul att testa!

Jag brukar köpa NOCCO då och då för att få en koffeinkick, oftast innan träning. Drycken innehåller 180 mg koffein och är berikad med BCAA och vitaminer. Den är även sockerfri men innehåller såklart sötningsmedel.

Som en bonus fick alla som inte är medlemmar på SATS dessutom en gratis träningsvecka, vilket jag självklart passade på att anmäla mig till! Jag har inte haft ett gymkort på över ett år, eftersom jag tränar hemma i vårt ”träningsrum”. Får se om träningsveckan på SATS ger mersmak till att börja träna på gym igen…