Frukost hela dagen – Ja tack!

Frukost hela dagen – Ja tack!

5 januari, 2019 0 av Michaela Backman

Frukost, frukost, frukost… Bästa målet på dagen! Och jag vet att jag inte är ensam om den åsikten. Jag skulle kunna äta frukostmat till morgonmål, lunch och middag. Vad är det egentligen som gör att man blir en frukostmänniska?

I höstas fick jag nys om Café Pom & Flora i Stockholm som fokuserar på frukostmat och serverar frukost hela dagen. ”Frukost hela dagen” heter även boken som de har gett ut och såklart finns den här hemma i min boksamling. Så här skriver författarna Ann & Rasmus Axelsson i bokens intro:

Om vi får välja äter vi helst frukost hela dagen. Det finns nog ingen bättre känsla än att i lugn och ro laga frukost, slå sig ner vid ett dukat bord med en ny dag framför sig. Maten i boken är god och hälsosam utan att vara dietmat, och vegetarisk utan att vara bara för vegetarianer. Den kommer att göra dig lagom mätt, belåten och förhoppningsvis också lite överraskad.

Frukost hela dagen? Ja tack! Ett mantra som jag lätt skulle kunna leva efter. Boken innehåller enkla recept uppdelade i kategorierna bowls, mackor, treat och dryck. Det jag gillar med boken är alla basrecept, enkelheten i uppläggen samt alla fina och inspirerande bilder. Inga konstigheter, vilket även gör tröskeln lägre att faktiskt prova ett recept eller att testa en ny smakkombination. Jag gillar även författarnas hälsotänk, med fokus på bra råvaror, vegetarisk mat och mättande rätter.

Självklart har jag prova ett recept ur boken, nämligen Pom & Floras acaibowl med hallon. För att spexa till det lite extra gjorde jag en ”look-alike”. Visst är det likt?

Detta behöver du:

  • 1/2 fryst acaiblock, 50 g. (Jag tog 1 msk acaipulver istället)
  • 2 dl havredryck
  • 1 banan
  • 2 dl frysta hallon
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma

Gör så här: Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Servera med chiapudding (chiafrön som har fått svälla i vätska) och toppa med skivad banan och rostat bovete. Mumma!

Recept på rostat bovete hittar du här: http://msolo.se/2018/12/15/bovetecrunch/

Inspiration på chiapudding finns här: http://msolo.se/2018/11/03/chiapudding-med-kokos-och-mango/

Jag rekommenderar boken ”Frukost hela dagen” om du är en frukostälskare precis som jag och vill ha inspiration och enkla recept. Jag är säker på att boken kommer att inspirera mig till att göra många goda och hälsosamma frukostar framöver. Det är ju lätt hänt att fastna i samma gamla rutiner och ”säkra kort”.

Ett av mina mål för år 2019 får även bli att besöka Café Pom & Flora i City. Tänk att få hugga in på deras härliga frukostsortiment IRL. Dröm. Haha. Någon som är sugen på en frukostdejt?