Nytt år, ny mixer – och en grön smoothie på det

Nytt år, ny mixer – och en grön smoothie på det

1 januari, 2019 0 av Michaela Backman

Nytt år, nya möjl… Nej. Nytt år, ny mixer! ÄNTLIGEN säger jag. En väl värd investering i köket för mig som verkligen använder en mixer/ blender. Jag använder den inte dagligen, men i alla fall några gånger i veckan och jag gillar att ha saker/ maskiner i köket av bra kvalitet. Som fungerar! Min gamla mixer med sina 300 W höll helt enkelt inte måttet.

”Vad är det för fel på den gamla?” frågade min sambo. ”Den är dålig” svarade jag rätt och lätt. Jag blev irriterad varje gång jag skulle göra en smoothie på frysta bär och liknande och ingredienserna jag ville mixa inte mixades ordentligt. Jag fick öppna locket flera gånger och röra runt med en sked för att allt skulle blandas.

När jag ska köpa något nytt googlar jag och jämför alltid olika produkter på nätet. Hjälp vad mycket det finns att välja på i alla olika prisklasser. Jag kollade några ”bäst i test” sidor samt spanade runt vad andra matbloggare använder. Många använder tydligen en high speed blender från Bosch, men med sina 3000 kr kändes den lite väl dyr. Efter min research visste jag i alla fall att jag ville ha en ”höghastighetsblender” för att få ut den effekt jag önskar.

Slutligen fastnade jag för en Wilfa Power Fuel 1200s, som på mellandagsrean var nedsatt till 1400 kr. Kändes lagom. Wilfa PF är en höghastighetsblender på 1200 W, aningen bättre än den jag hade tidigare på 300 W. Den har en 1,5 liters BPA-fri plastkanna, bra storlek! Det medföljde även en stöt med inbyggd termometer som man kan använda för att röra om mat med och läsa av temperaturen på. Det går tydligen att göra varma soppor i blendern.

Denna blender har en 10-gradig justerbar hastighetsskala, en pulsfunktion och tre automatiska program för soppa, grönsaker och smoothie. I pulsläget kan man även rengöra mixern genom att hälla 0,5 liter vatten och några droppar diskmedel i behållarna. Perfekt!

Premiären för min nya blender blev en grön smoothie av ingredienser som jag hade hemma; fryst mango, selleri, färsk ingefära, svartkål, lime, vetegräspulver och en skvätt mandelmjölk.

WOW! Vilken fröjd! Jag är helt euforisk. Vroom, vroom, vroom och så var alla ingredienser mixade till en slät smoothie. Och vilken skillnad på konsistensen i jämförelse med vad min gamla mixer vad kapabel till. Materiell lycka på hög nivå. Jag ser fram emot många fina stunder i köket med min nya high speed blender haha.