Tankar kring bloggen och #bestnine2018

Tankar kring bloggen och #bestnine2018

31 december, 2018 0 av Michaela Backman

Alltså WOW! Tack alla som har klickat in sig på och läst min blogg. Jag blir så glad i hjärtat. Tack, tack, tack!

Jag kommer väl ihåg i somras då jag under semestern i 30 graders hetta fick för mig att jag skulle börja blogga. Jag gick och köpte en kamera och så började jag fota. Att bloggen skulle handla om hälsa och mat var en självklarhet eftersom det är mitt stora intresse och namnet ”Jag och min köksö” föll sig naturligt.

”What you see is what I eat”

Jag visste inte vad jag gav mig in på i och med att jag startade bloggen. Jag visste inte om jag skulle tycka att det var roligt eller hur länge jag skulle ”orka” hålla på. Nu har det gått några månader och jag tycker fortfarande att det är roligt. Jag tror att en viktig faktor, som hållit mitt intresse uppe, är att jag inte ställt för höga krav på hur ofta jag behöver göra ett nytt inlägg. Att inte skapa en till stressfaktor i vardagen. Ibland går det en längre tid mellan inläggen och ibland uppdaterar jag oftare. Livet bestämmer.

Det jag däremot inte tummar på är kvaliteten på bilderna. Jag vill känna mig nöjd och jag tycker att det är roligt att fota. Med tiden har jag lärt mig mer om kameran, då jag startade bloggen hade jag aldrig fotat med systemkamera innan.

I samma veva som jag startade bloggen skapade jag även ett konto på Instagram, @jagochminkokso. På Instagram kan jag även lägga ut bilder som jag inte gör ett helt blogginlägg om. Tack för alla likes och kommentarer, det gör mig också väldigt glad i hjärtat. Tack, tack, tack!

Här är de nio mest gillade bilderna från 2018:

  1. Chiapudding varvad med ”bara bär” jordgubbssylt.
  2. Sötpotatis- och morotssoppa med koriander.
  3. Zucchini- och quinoabiffar.
  4. Grön smoothiebowl.
  5. Grön spirulina smoothiebowl.
  6. Zucchinifrallor.
  7. Chiapudding varvad med mango.
  8. Zucchinifrallor.
  9. Frukostbowl toppad med blåbär och annat gott.

Så länge jag tycker att det är roligt och givande kommer jag att fortsätta med bloggen och mitt Instagramkonto, jag gör det ju för min skull. Att kunna inspirera andra och att dessutom få bekräftelse på det man gör är ett stort plus.

Idag är det den sista dagen på 2018. Det har varit ett tungt år på många sätt. Ett nytt år ger chansen till att ”starta om” känns det som, fastän förändring inte sker över en natt. ”Nytt år nya möjligheter” heter det ju lite klyschigt. Jag avger aldrig några nyårslöften men jag ser fram emot att få vända blad och att få börja på en ny kalender. Ikväll ska jag skåla in det nya året med ett gott bubbel och fundera över nya mål för år 2019. Vad vill jag? Vad behöver jag?

Vilken väg kommer du att välja 2019?