Ugnsbakad persimon med mozzarella och basilika

Ugnsbakad persimon med mozzarella och basilika

29 december, 2018 0 av Michaela Backman

Persimon, sharon – Vad är skillnaden? Hur som helst så är det en av mina favoriter att toppa min frukostskål med den här tiden på året. En variant hittar du här. http://msolo.se/2018/11/24/frukostbowl-med-julkansla-och-fenomenet-lillajul/

Förutom till frukost är ett tips att tillaga persimon i ugnen. Har du testat någon gång? Alla är inte ett fan av att använda frukt i maten. Själv förstår jag mig inte alls på Flygande Jacob med banan eller typ kassler med ananas. Märkligt. Att däremot använda melon, jordgubbar, granatäpple och annan frukt i sallader tycker jag är supergott. Gratinerad persimon var däremot helt i min smak.

Detta behöver du:

  • 2 persimonfrukter
  • 1 stor bit mozzarellaost
  • färsk basilika
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här: Skär persimonfrukterna och mozzarellaosten i skivor. Bygg ett torn av ingredienserna genom att varva en skiva persimon, en skiva mozzarella, basilikablad, olivolja samt salt och peppar. Trä slutligen en sticka igenom tornet så att allt hålls på plats. Gratinera i 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten smält och persimonen fått lite färg.

Servera den ugnsbakade persimonen med mozzarella som en förrätt eller som ett tillbehör. Det räcker med ett halvt ”torn” per person kan jag tillägga. Persimon, mozzarella och basilika är en förvånansvärt god smakkombination, som uppbyggt i ett torn dessutom ser väldigt festligt ut. Något att bjuda på till nyårsmiddagen kanske?