Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

22 december, 2018 0 av Michaela Backman

Att göra julgodis verkar vara en stor grej, med tanke på alla recept som dominerar i Instagramflödet. Inget jag är uppvuxen med, men alla har sina egna traditioner. På sin höjd hade vi en köpt chokladask med praliner på vardagsrumsbordet som man kunde mumsa av då jag växte upp. After Eight och Fazermint var även stående favoriter. Inget jag skulle köpa i dagsläget.

I år har jag gjort pepparkaksbollar. En hälsosammare variant av julgodis. Enkelt att mixa ihop och supergott om man gillar smaken av pepparkaka. Jag använde receptet på ”världens godaste chokladbollar” men bytte ut kakao mot pepparkakskrydda.

Receptet på chokladbollarna hittar du här: http://msolo.se/2018/10/27/varldens-godaste-chokladbollar/

Detta behöver du:

  • 8 färska dadlar (urkärnade)
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk pepparkakskrydda (kanel, ingefära, nejlika, kardemumma)
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 nypa havssalt
  • 2 msk kallt kaffe

Gör så här: Mixa alla ingredienser. Forma smeten till små bollar, cirka 15 stycken och rulla dem i kanel. Klart! Förvara pepparkaksbollarna i kylskåpet innan servering.

Jag hade ingen färdig pepparkakskrydda hemma så jag blandade ihop min egen.

Tips! Häll kanel i en liten skål och ”skaka runt skålen” för att garnera pepparkaksbollarna.

Jag vill även tipsa om smaksatta dadlar från Ica, perfekt julgodis för den som inte har tid och ork att baka själv. Dadlarna finns i smakerna kokos, kakao och lakrits, samt med smak av pepparkaka nu till julen såklart.

Har du gjort något julgodis i år?