Bönröra med soltorkad tomat och persilja

Bönröra med soltorkad tomat och persilja

26 november, 2018 0 av Michaela Backman

Hej på er! Idag tänker jag bjuda på ett recept på en supergod bönröra med soltorkad tomat, persilja och vitlök… Visst börjar det vattnas i munnen? Receptinspirationen kommer från @kaffemosterhanna på Instagram. Hannas bönröra såg så himla god ut så jag var tvungen att testa och WOW vad gott det blev. Jag har ändrat receptet lite och anpassat det till vad jag hade hemma, som vanligt.

Detta behöver du:

  • En tetra vita bönor
  • Soltorkad tomat, ca 6 stora tomathalvor
  • 1-2 msk tahini, sesampasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 dl fryst persilja/ färsk persilja
  • En skvätt citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Gurkmeja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här: Skölj bönorna i ett durkslag. Mixa alla ingredienser. Smaka av med kryddor och tillsätt eventuellt mer olja eller en skvätt vatten, mixa till önskad konsistens. Ringla över lite olivolja och garnera med persilja innan servering.

Jag använde fryst persilja för att det var det jag hade hemma, men färska kryddor är alltid att rekommendera. Smidigt förresten med alla frysta kryddor som finns att köpa, bra att ha i frysen då behovet av olika kryddor och örter finns. Som exempelvis när man ska göra en bönröra men saknar färsk persilja.

Gurkmejan ger bönröran en fin, gyllengul färg. 

Bönröran med soltorkad tomat smakar fantastiskt gott! På gränsen till beroendeframkallande faktiskt. En bönröra passar som tillbehör till de flesta rätter eller som pålägg på mackan. Jag serverade bönröran som en dipp till stavar av paprika, morot och selleri samt till bitar av majsknäcke. Slut i ett nafs! En variant på majsknäcke hittar du här: http://msolo.se/2018/09/15/majs-och-froknacke/

Grönisar och dipp är definitivt underskattat. En framgångsfaktor är att göra en GOD dipp (läs hemmagjord), så varför inte pröva denna underbart goda och hälsosamma bönröra? Du kommer inte att bli besviken. Just saying.