Nicecream med pitaya och mörkrets krafter

Nicecream med pitaya och mörkrets krafter

20 november, 2018 0 av Michaela Backman

Trötthet delux! ”Fastän jag inte är en morgonmänniska betyder det inte att jag är en kvällsmänniska, jag är bara trött hela tiden” läste jag på Instagram. Den exakta känslan just nu! Och jag vet att de flesta håller med mig. Mörkt på morgonen och mörkt på kvällen… Jag lider generellt av trötthet även under årets ljusa tider, så när den mörka tiden faller på känns det extra tungt. Orken finns inte där, men ambitionsnivån försvinner inte. Vilket skapar stress. Det finns så mycket jag vill göra men tröttheten tar helt enkelt över.

Så hur ska man överleva vintern? Överlever gör man ju, men man vill ju att livet ska kännas glädje- och energifyllt. Med en konstant trötthet som tynger är det lätt att hamna i negativa tankebanor… Att tänka positivt är något jag behöver påminna mig själv om, varje dag! Min barndomsvän Jenny är expert på mental träning och har gett sina bästa tips på hur man ska kunna överleva vintern. Jennys tips hittar ni här: https://jennysinisalo.com/2018/11/02/hur-ska-man-overleva-vintern/

Nu till något helt annat, nämligen PITAYA. Jag köpte en pitaya, eller drakfrukt som den även kallas, för första gången. Jag googlade pitaya och det är tydligen en kaktusfrukt som ursprungligen kommer från Centralamerika. Ett exotiskt inslag i fruktskålen. Visst är den fin!?

Fruktköttet på den här pitayan är vitt med små svarta frön, men det finns även röd pitaya. Som färgen antyder så smakade fruktköttet inte så mycket. Det var svårt att placera smaken, eftersom det var en ny smak för mig, men den påminner om kiwi och melon fast inte lika söt.

Pitayan var ingen smaksensation men fantastiskt fin till utseendet, en perfekt topping till exempelvis en nicecream. Jag gjorde en nicecream på fryst banan och frysta hallon med en skvätt mandelmjölk, som jag toppade med bollar av pitaya och kiwi samt med blåbär och granatäpple. Ett färgrikt och vitaminrikt mellanmål, precis vad man behöver i dessa mörka tider.

Det blev en supergod bowl med exotisk känsla och väldigt fotogenisk dessutom. (Haha). På tal om fotogeniskt, så jobbar mörkret emot alla amatörfotografer som inte kan vara hemma mitt på dagen då det eventuellt finns hopp om en gnutta dagsljus. Det är omöjligt att ta fina bilder i total mörker. Suck och åter suck! Jag har nog aldrig längtat så mycket till våren som i år. Just det, ”tänk positivt” var det ju…