Vissa dagar kräver sin ”My F*cked Up Life Muesli”, som t.ex. födelsedagar

Vissa dagar kräver sin ”My F*cked Up Life Muesli”, som t.ex. födelsedagar

10 november, 2018 0 av Michaela Backman

Födelsedag. Ångest… Eller vänta lite. Varför känner jag inte total förtvivlan? Jag gillar inte födelsedagar, så enkelt är det. En magisk och sprudlande dag, som födelsedagen tydligen förväntas vara, känns som en utopi. Strävan efter den perfekta dagen gav jag upp för länge sedan. Utan höga förväntningar blir man (läs: jag) inte lika besviken…

Som barn var födelsedagar speciella, det kändes som fjärilar i magen, men med tiden har ångesten växt fram. Vem vill liksom bli äldre? Förra året fyllde jag 30, vilket firades med en resa till Milano. Det var skönt att fly fältet. Idag fyller jag 31 och vet ni vad, det känns faktiskt helt okej.

Det positiva med att fylla år, för att se det ut det perspektivet,  är att man kommer undan med i princip vad som helst. Det är okej att äta tårta till frukost om man vill, eller köpa de där dyra skorna som man spanat in… Det är bara att intala sig själv att: ”Det är ju ändå min födelsedag”. Haha.

Jag startar dagen med en smoothiebowl gjord på hallon och havregurt toppad med My Fucked Up Life Muesli.  Vissa dagar kräver, som sagt, sin My Fucked Up Life Muesli. Födelsedagar är en sådan dag, ångest eller ej.

”Ät inte för mycket frukost imorgon, klockan 12 ska vi vara nånstans” sade sambon igår kväll innan jag gick och lade mig. Nu sitter jag här med min smoothiebowl. Sambon sover fortfarande. Spännande! Frukostmänniska som jag är misstänker jag att någon slags brunch väntar… Second breakfast.

Den här helgen ordnas även Sthlm Food & Wine, nordens största mat- och dryckesevent OCH Allt för Hälsan på Älvsjömässan. Vi brukar gå varje år om vi är hemma, så mycket inspiration och intressant att kolla på för en hälso- och matentusiast som mig.

En överraskning som väntar (som högst sannolikt involverar MAT), mat- och hälsomässa och att få spendera en hel dag tillsammans med min sambo, det låter ju inte så tokigt. Kanske det blir en sprudlande, härlig och magisk dag ändå…