Chiapudding med kokos och mango

Chiapudding med kokos och mango

3 november, 2018 0 av Michaela Backman

En lite lyxigare lördagsfrukost idag. Krämig chiapudding med smak av kokos varvad med mango och toppad med färska blåbär. Ja du hör ju själv, top notch!

Detta behöver du:

  • Chiafrön
  • Kokosmjölk
  • Salt
  • Mango
  • Blåbär

Gör så här: Blanda 2 msk chiafrön med 1 1/2 dl krämig kokosmjölk samt en nypa salt. Låt blandningen stå och svälla i kylskåpet över natten. Mixa ca 2 dl fryst mango till en puré. Varva chiapuddingen och mangopurén i ett glas. Toppa med färska blåbär och garnera med färsk mynta för en sista finish.

Chiapudding i sig kan uppfattas som lite… ”too much”, men tillsammans med olika tillbehör blir det magiskt gott. Det behövs något som bryter av den minst sagt speciella konsistensen. Exempelvis mango och blåbär, en fantastiskt god kombination. Den krämiga kokosmjölken gör dessutom chiapuddingen extra krämig, perfekt för en lyxig lördagsfrukost.

Nu ska jag avnjuta denna enkla, goda, nyttiga och minst sagt fotogeniska chiaskapelse. I dagsljus. Hallelujah! Nu är det ju verkligen tiden på året då man undrar hur man ska överleva vintern och mörkret…

Trevlig lördag!