Sötpotatis- och morotssoppa med kokosmjölk

Sötpotatis- och morotssoppa med kokosmjölk

23 oktober, 2018 0 av Michaela Backman

”Soppa är en ursäkt för att få äta macka till middag” var det någon som sade. Igenkänningsfaktorn är hög. Jag äter ofta soppa, tillsammans med hemmagjort fröknäcke. Jag tycker särskilt mycket om krämiga purésoppor, som exempelvis denna soppa gjord på sötpotatis, morot och kokosmjölk. Soppa är även perfekt att frysa in och värma då man vill ha middagen klar i ett nafs.

Detta behöver du:

  • 6 morötter
  • 2 sötpotatisar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • gurkmeja
  • ingefära
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander

Gör så här: Skala och skär morötterna och sötpotatisen i mindre bitar, samt hacka vitlöken. Mät upp 5 dl vatten i en kastrull, tillsätt buljongtärningen och koka grönsakerna mjuka. Använd sedan en stavmixer för att mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och blanda om, krydda slutligen soppan med gurkmeja och ingefära samt smaka av med salt och peppar.

Jag kokar grönsakerna i en rätt så liten mängd vatten så att soppan ska få en krämig konsistens efter att kokosmjölken hälls i.

Gurkmeja och ingefära boostar soppan med lite extra antioxidanter.

Att toppa soppan med färsk koriander och frön blir pricken över i:et.

Tips! Om du har kokosflakes hemma är även det en suverän topping till soppan. 

Smaklig måltid!