Frukostbowl med blåbärs- och kokosmüsli

Frukostbowl med blåbärs- och kokosmüsli

21 oktober, 2018 0 av Michaela Backman

Goooood morgon! Idag har jag testat en ny müsli som jag hittade i hyllan med frukostflingor i affären. En glutenfri blåbärs- och kokosmüsli från Axa. Jag tycker att förpackningen ser väldigt tilltalande ut, med en müsliblandning av blåbär, kokos, pumpafrön och tranbär.

Frukostfantast som jag är har jag en massa olika nötter, frön och torkad frukt hemma för att kunna toppa mina frukostbowls med. Jag tog fram kokosflakes, tranbär, pumpakärnor och färska blåbär för att matcha müslin. Och tur var det…

Då jag öppnade förpackningen kändes müslin rätt ”klen”. Den ser mycket mer tilltalande ut på förpackningen och jag tycker inte riktigt att müslin mäter upp till vad innehållet lovar.

Tur så kunde jag piffa upp müslin med lite extra topping och resultatet blev utomordentligt gott! Färska blåbär räddar vilken frukost som helst om du frågar mig.

Kombinationen med blåbär, sötsyrliga tranbär, knapriga pumpakärnor och krispiga kokosflakes blev en hit. Rekommenderar!

Efter en god och mättande frukost är jag redo att (lite filosofiskt) omfamna dagen. Det kommer att bli en långpromenad med podd i öronen, foodprep inför veckan, kanske lite bakning och så ska jag ta mig tid att sitta ner och läsa bok. Jag behöver påminna mig själv om att det är okej att ta det lite lugnt ibland. Trevlig söndag allihopa!