Råggröt med fikon

Råggröt med fikon

13 oktober, 2018 0 av Michaela Backman

Gröt. Yay or nay? Jag har börjat gilla gröt igen, efter flera års uppehåll. Havregrynsgröt med olika toppingar och lite havremjölk till frukost är inte fy skam. Ur ett hälsoperspektiv är gröt även ett bra alternativ med lågt GI-värde och mycket fibrer. Jag har hållit mig till havregrynsgröt eftersom havre har funkat bäst för mig och varit ”snällare” mot magen än exempelvis råg. Vilket känns konstigt då jag i princip är uppvuxen på rågbröd.

Jag fick med en råggröt med plommon, solroskärnor och fikon från Saltå Kvarn i den senaste Smakboxen och såklart ska den testas!

Jag kokade en portion gröt; 1,5 dl gryn tillsammans med 3 dl vatten och en nypa salt. Sedan toppade jag gröten med ett färskt fikon som jag skar i mindre bitar och lite extra solroskärnor, samt en skvätt havremjölk.

Gillar man gröt så tycker man förmodligen om den här gröten också! Den innehåller en hel del plommon- och fikonbitar samt solroskärnor, som förpackningen ”lovar”, vilket är ett stort plus. Jag tyckte även att det passade väldigt bra att toppa gröten med färska fikonbitar. Alltid kul att pröva något nytt!