Zucchinifrallor (paleo)

Zucchinifrallor (paleo)

9 oktober, 2018 0 av Michaela Backman

Jag hade en halv zucchini hemma som började se lite ledsen ut så jag bestämde mig för att testa ett recept på zucchinifrallor från Cecilia Folkesson. Frallorna är gluten- och mjölkfria, ett paleobröd baserat på ägg och mandelmjöl.

Originalreceptet hittar du här: https://ceciliafolkesson.se/2018/04/19/glutenfria-zucchinifrallor-paleo

Detta behöver du:

  • 4 ägg
  • 3 dl riven zucchini
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga. Tillsätt de torra ingredienser och blanda väl, tillsätt slutligen den rivna zucchinin. Låt smeten svälla ca 10 minuter. Forma med händerna (kladdigt) eller klicka ut 6 stycken bollar på en bakpappersbeklädd plåt. Toppa med solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills frallorna fått en fin färg och ser färdiggräddade ut.

Frallorna blev otroligt saftiga och goda! De passar både till frukost och som mellanmål eller varför inte till en höstig soppa. Rekommenderar!