Nicecream med smak av kanelbulle

Nicecream med smak av kanelbulle

4 oktober, 2018 0 av Michaela Backman

Kanelbullens dag! Åter igen en temadag, som blivit lite väl hypad. Jag menar, jag fick ett mail från en matvarukedja med rubriken ”kanelbullens dag hela veckan”. HELA VECKAN.

Jag har alltid älskat kanelbullar. Nybakta kanelbullar med mjölk var bland det godaste man kunde få som barn. Nu när jag tänker efter så kommer jag inte ens ihåg när jag senast skulle ha ätit en kanelbulle. Jag har helt enkelt inte varit sugen. Kanelbullar hör inte längre till mina vardagliga kostval.

Dagen till ära kommer jag inte heller att baka några kanelbullar, men smaken av kanelbulle med kardemumma och kanel går att trolla fram på andra sätt. Till exempel genom en nicecream med smak av kanelbulle.

Gör så här: Mixa frusen banan och smaksätt med kardemumma och kanel och du får en underbart god kanelbullenicecream. Blanda en liten del av din nicecream med lite extra kanel, som du använder som topping. Skapa eventuellt en ”kanelsnurra” av toppingen för att göra det hela lite mera festligt.

Kanel är ju verkligen så sjukt gott! En av mina favoritkryddor och dessutom fullproppad med antioxidanter. Den ”vanliga” kanelen som oftast köps i mataffären heter Kassiakanel, men visste du att den i större mängder kan vara farlig för levern? Detta eftersom den innehåller en hög halt av det toxiska ämnet kumarin. I små mängder är det alltså okej att använda och äta kassiakanel men om man är en storkonsument av kanel är så kallad Ceylonkanel att föredra, eftersom kumarinmängden är betydligt lägre. Håll utkik efter Ceylonkanel nästa gång du handlar.

Glad kanelbullens dag!