Tasty Falafel tortilla

Tasty Falafel tortilla

1 oktober, 2018 0 av Michaela Backman

Meat free monday! Vegomåndag med falafeltortilla på menyn. Jag testade en falafelmix från Santa Maria, som jag fick med i Smakboxen. Jag tycker att det är svårt att göra hemmagjord falafel, att få till rätt smak och konsistens, så en färdig falafelmix är ju perfekt.

Falafelmixen innehåller kikärtsmjöl, kikärtsflingor samt kryddorna spiskummin, lök, vitlök, persilja, koriander, svartpeppar och salt. Inga konstigheter.

Det enda man behöver göra är att blanda mixen med 2 dl kokande vatten. Det står att man ska forma ca 20 bollar med våta händer, men för mig blev blandningen superkladdig och bara fastnade på fingrarna. Jag tog istället två skedar som jag doppade i vatten och med hjälp av dem klickade jag ut smeten i stekpannan. Sedan stekte jag falafeln på medelvärme i några minuter, tills de fick fin färg och blev knapriga på ytan.

Jag hade inga tortillabröd hemma så jag blandade majsmjöl med lite vatten och en nypa salt och plattade ut två tortillaplättar som jag tillagade på medelvärme i en torr stekpanna. Jag vill minnas att jag har läst det någonstans, men även det blev en väldigt kladdig historia…

Note to self: Kolla upp recept på hemmagjorda glutenfria tortillabröd.

Jag åt mina falafeltortillas med rucola, tomat, avocado och koriander, samt toppade härligheten med vegansk majonnäs ”roasted sesame mayo” från Santa Maria.

Falafelmixen får fullpott! De smakar ”äkta” falafel och blev krispiga på ytan. Dessutom gick de väldigt snabbt att tillaga, det gillar vi!