”Myror” till fredagsfikat

”Myror” till fredagsfikat

28 september, 2018 0 av Michaela Backman

Har du ätit ”myror” någon gång? Då menar jag inte våra insektsvänner med sex ben utan godis gjort på frukostflingor doppade i choklad. Jag förknippar myror med tiden på lekis (förskolan). Ibland kunde vi få myror till mellanmålet som var gjorda på Rice krispies, vilket var heeeelt lyriskt!

Jag skrev för en tid sedan om linsflingorna med smak av kokos och hallon från Paulúns, som jag fick med i den senaste Smakboxen. Flingor är personligen ingen frukostfavorit så paketet har stått orört sedan jag testade dem, men så slog det mig att jag kan använda flingorna för att fixa lite gófika inför helgen, i form av MYROR.

Detta behöver du:

  • 4 dl frukostflingor , jag använde Paulúns linsflingor.
  • 100 g choklad, jag använde Lindt choklad (90 %).
  • 1 msk kokosolja
  • Valfri topping, jag använde kokosflingor och frystorkade hallonbitar.

Gör såhär: Smält chokladen i en liten kastrull över vattenbad och blanda i kokosoljan. Häll den smälta chokladen över flingorna och blanda väl. Klicka ut blandningen i små formar eller på en bakpappersklädd tallrik. Dekorera ”myrorna” med valfri topping eller skippa toppingen, det blir gott ändå. Ställ myrorna i kylskåpet så att chokladen stelnar innan servering.

Den smälta choklad blandas med flingorna.

Blandningen fördelad i små formar.

Topping gör myrorna extra fina och festliga.

Dags för att stelna i kylskåpet.

Klara, färdiga, ät!

”Crunchy”

Jag är väldigt nöjd med mina myror, som ser ut som små bakelser. Toppingen blev pricken över i:et och ger en festlig känsla. Om man använder mörk choklad skapas definitivt ett väl godkänt ”vuxengodis” och myror gjorda på mjölkchoklad platsar på vilket barnkalas som helst. Barnsligt gott helt enkelt!