Avokado – Det ultimata pålägget

Avokado – Det ultimata pålägget

17 september, 2018 0 av Michaela Backman

Som smörgåsälskare har pålägg alltid haft en central plats i kylskåpet. Ost, skinka, leverpastej, salami etc. I och med att jag har börjat äta mer vegetariskt har påläggsutbudet per automatik minskat och jag saknar inte ens de ”köttiga” varianterna. Nu består mitt pålägg främst av ost, ägg och mitt nya favoritpålägg; avokado.

Jag älskar avokado! Avokadon har en smak och en krämighet som inte liknar någon annan frukt eller grönsak. Dessutom innehåller avokado nyttiga fetter samt olika vitaminer och mineraler som är bra för kroppen, en superfood helt enkelt.

Avokado på fröknäcke med lite flingsalt på är ruskigt gott och avokado med ost på en macka är en oslagbar kombo. Heeeelt beroendeframkallande! Om du inte har smakat så är det dags att göra det nu, förutsatt att du gillar avokado vill säga. 

Idag prövade jag en ny smakkombination. En riktig pangmacka med krämig avokado, sötsyrliga tomater, fräsch koriander och lite salt och peppar. Top notch!

Perfekt mellanmål och visst blir man glad av färggrann mat!