Idag firar vi brunchens dag! Jordgubbar + mynta = sant

Idag firar vi brunchens dag! Jordgubbar + mynta = sant

16 september, 2018 0 av Michaela Backman

God morgon! Idag är det tydligen ”brunchens dag”. Alla dessa temadagar! Då jag växte upp firades fettisdagen/fastlagstisdagen med semlor (fastlagsbullar) och Runebergsdagen med runebergstårta. Det är svårt att hålla koll på alla nya temadagar som tillkommit med åren. Hur som helst, temadagarna ger oss en orsak att fira. Människor älskar att fira! Varje dag kan bli en fest och det kan behövas ibland då vardagen känns grå.

I september firas: ostronets dag (1/9), internationella bacondagen (2/9), svampens dag (2/9), salamins dag (7/9), kebabens dag (11/9), brunchens dag (16/9), messmörets dag (19/9), hummerpremiären (24/9), äpplets dag (25/9), kaffets dag (29/9) och lösgodisets dag (29/9).

Vem är det som instiftar temadagar egentligen? Jag försökte luska reda på detta och hittade sidan temadagar.se, där framkommer att vem som helst egentligen kan skapa en temadag.

”Det finns ingen som bestämmer vilka dagar som får finnas eller inte, det som styr hur känd en temadag blir är mängden marknadsföring som sker.” (temadagar.se)

Vill du ha koll på alla temadagar, klicka här: https://temadagar.se/

Åter till brunchens dag. Jag tycker att brunch känns lite lyxigt. En brunch planeras ofta in och är något som man lägger ner tid på, alternativt att man äter brunch på ett café eller en restaurang i goda vänners lag. Underbart! För mig är brunch att sätta guldkant på vardagen, ett helt bord dukat med söta och salta alternativ att frossa i, att sitta länge och sippa på sin kaffe och att prata om allt mellan himmel och jord.

Du kanske ska rådda ihop en brunch idag? Här kommer ett tips på en oslagbar kombo att bjuda på. Trumvirveeeeel… Hemmagjord müsli toppad med jordgubbar och mynta. Oh my, vad gott!

Naturell yoghurt toppad med müsli, jordgubbar och mynta.

Hemmagjord müsli smaksatt med kanel, kardemumma, nejlika och ingefära.

Perfektion i en skål.

Knaprigt och gott.

Hemmagjord müsli är en säker hit på brunchbordet, recept kommer på bloggen framöver. Den knapriga müslin, de söta jordgubbarna och den fräscha myntan bjuder i sin enkelhet på en fantastisk smakkombination.

Ha en fin brunchens dag allihopa!