Paulúns linsflingor

Paulúns linsflingor

8 september, 2018 0 av Michaela Backman

Gooooood lördag! Frukoststund har guld i mund. Ofta snöar jag in mig på en och samma frukost i perioder men idag var det dags att testa något nytt. Det vill säga linsflingor från Paulúns som kom med i Smakbox balans i veckan. Jag brukar inte äta flingor till frukost, det har aldrig varit någon favorit. När jag växte upp hade vi alltid Kellog´s cornflakes hemma, men jag har alltid haft svårt för majssmaken. Då jag sov över hos kompisar bjöds det på Coco Pops eller Kellogs Frosties, inget vi hade hemma. Tack och lov, jag får rysningar av tanken på allt socker, godis till frukost liksom.

Linsflingor med färgglad och fräsch förpackning.

Paulúns linsflingor innehåller fullkornsmajsmjöl, fullkornsrismjöl, rött linsmjöl (25%), äppeljuicekoncentrat, kokosflakes, torkade hallon, havssalt och kardemumma. En rätt vettig innehållsförteckning skulle jag säga, med tanke på att det är flingor, men flingorna är näringsmässigt ingen höjdare. Linsflingorna kan innehålla spår av gluten, så de säljs inte som ett glutenfritt alternativ. Produkten innehåller däremot både protein och fibrer och har inget tillsatt raffinerat socker, det gillar vi.

Flingor och ljusrosa kokosflakes, men var är de torkade hallonen?

Ärligt talat så tycker jag generellt att flingor inte smakar så mycket, så även dessa. De påminner om cornflakes, är aningen söta och har en vag smak av linser. Konsistensen får däremot fullpott, väldigt crunchy. Blev även positivt överraskad av mängden kokosflakes, men de torkade hallonen lyste med sin frånvaro.

Jag åt mina linsflingor med mandelmjölk och toppade med färska hallon.

Paulúns linsflingor är ingen smaksensation, men betydligt hälsosammare än många andra alternativ i hyllan med frukostflingor i mataffären och absolut värda att testa. Vem vet, det kanske blir din nya frukostfavorit.

Tänkte slutligen flika in med att jag  blev påmind om varför jag inte är ett stort fan av flingor till frukost. Jag blir inte mätt! Har ätit hela skålen med flingor och jag är fortfarande hungrig… Tur så är det lördag och god tid för ytterligare en stödmacka eller två. Ha en fin dag!