Mattidningar och grön smoothiebowl

Mattidningar och grön smoothiebowl

2 september, 2018 0 av Michaela Backman

Söndag och långfrukost! Nyhetsmorgon snurrar på i bakgrunden på tv:n och jag sitter och bläddrar i mattidningar, dricker kaffe och avnjuter en boostande grön smoothiebowl. Den bästa starten på dagen.

Jag älskar tidningar i fysisk form som man kan bläddra i, det är inte samma sak att kolla upp recept på nätet. Tidningar i pappersform ger en helt annan känsla. Jag är även en person som använder en fysisk kalender där jag skriver ner allt viktigt och strukturerar upp min vardag, jag skriver handelslistor på post it lappar och inte i telefonen samt skriver listor och kör en form av scrapbooking i min bullet journal. Kan kännas old school för vissa, men det är så jag vill ha det.

Två till priset av en.

Det här med mattidningar. Det är sällan jag köper mattidningar med tanke på hur mycket jag gillar dem. Ofta står jag i mataffären och kollar på tidningarna, men det dyra priset får mig att backa. Därför känns det speciellt när jag väl bestämmer mig för att köpa en tidning. Till helgen köpte jag i alla fall tidningen Allt om mat, den såg väldigt lockande ut med en stor äppelkaka på framsidan. Dessutom medföljde en extra vegotidning fullspäckad av recept. Två för en, perfekt!

Äppelinspiration.

Focaccia med oliver.

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad.

Vegotidning med 39 vegetariska recept.

Jag har känt mig förkyld och haft snuva och nästäppa hela veckan, mina förkylningar lägger sig alltid i bihålorna. För att boosta immunförsvaret och för att ge kroppen lite extra näring gjorde jag en grön smoothiebowl till frukost.

Min gröna smoothiebowl: Jag mixade ca 2 dl fryst mango, en skvätt mandelmjölk, en näve färsk spenat, en massa grönkål, 1/2 pressad lime, 2 cm färsk ingefära och 1 tsk vetegräspulver. Sedan toppade jag min smoothiebowl med lite hemmagjord müsli, gojibär och havtorn.

Det blev en riktig höstskål, med en blandning av söta, syrliga och gröna smaker. Supergott! Nu ska jag fortsätta med att bläddra i mina mattidningar och inspireras av nya recept och matbilder. Ha en fin söndag!

Grön smoothiebowl fullproppad med nyttigheter.