Zucchini- och quinoabiffar

Zucchini- och quinoabiffar

27 augusti, 2018 0 av Michaela Backman

För nån vecka sedan damp augustinumret av ICAs egen tidning Buffé ner i postlådan. Yay! Älskar att bläddra i mattidningar och kolla på recept och få inspiration. I tidningen finns ett reportage om Julia Tuvesson (@tuvessonskan på Instagram) som är aktuell med den nya boken ”Plåtmat”. Julia delar med sig av några recept och jag fastnade direkt för ett av recepten; zucchini- och quinoabiffar. I reportaget serveras vegobiffarna med en fänkålstzaziki i pitabröd, men jag har ändrat på receptet lite och anpassat det till vad jag hade hemma. Jag har bl.a. bytt ut ströbröd mot mandelmjöl för att göra biffarna glutenfria.

Inspiration från tidningen Buffé.

Ingredienserna som behövs till veggobiffarna.

Detta behöver du:

 • 2 dl kokt quinoa
 • 2 dl grovriven urkramad zucchini
 • 3 ägg
 • 1 dl hackade soltorkade tomater
 • 200 g fetaost
 • 1 1/2 dl mandelmjöl
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 1 dl grovhackad basilika
 • en skvätt olivolja
 • salt
 • peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smet. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt, jag gjorde 12 små biffar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills vegobiffarna fått en fin färg. Klart!

Jag åt zucchini- och quinoabiffarna med en enkel sallad av gröna blad och körsbärstomater, kokt durra samt en sås som jag blandade ihop av matlagningsyoghurt, hackade soltorkade tomater och hackad basilika.

Såååå gott! Vegobiffarna blev saftiga och goda. Ett enkelt recept som jag definitivt kommer att göra flera gånger. Testa du med!