Innocent smoothie – antioxidant

Innocent smoothie – antioxidant

23 augusti, 2018 0 av Michaela Backman

Jag hittade en grön Innocent smoothie i kylskåpet, bokstavligen hittade för det är inte jag som har köpt den, en ”super smoothie antioxidant” som det står på etiketten.

Jag köper aldrig hem färdiga smoothies från affären, dels för att jag tycker att de är dyra och dels för att det är lätt att göra en smoothie själv. Om jag köper en smoothie så är jag på språng och behöver ett mellanmål, då känns en smoothie som ett bättre alternativ än många andra produkter som säljs som mellanmål. (Ja, jag menar godishyllan på Pressbyrån).

Det är intressant att kolla på innehållsförteckningen på olika produkter och jag strävar efter att vara en medveten konsument. Vad är det egentligen jag stoppar i mig? Ta t.ex. den gröna Innocent smoothien, den innehåller följande:

 • 2 pressade äpplen
 • ½ mosad banan
 • 9 pressade gröna vindruvor
 • ¼ krossad mango
 • 1/5 krossad kiwi
 • lite pressad gurka
 • en skvätt spirulinaextrakt
 • några malda linfrön
 • en skvätt limejuice
 • lite safflorextrakt
 • lite matcha-te-extrakt
 • lite malt vätegräs
 • några vitaminer
Alla ingredienser i en Innocent super smoothie antioxidant.

Intressant, eller hur? Kiwi är den ingrediensen som står längst upp på framsidan av flaskans etikett, men hur mycket smak kan 1/5 kiwi egentligen ge? Spirulina, matcha-te och vetegräs ger i alla fall den gröna färgen och all frukt gör smoothien söt. Att det står att smoothien innehåller nio stycken vindruvor fick mig att dra på smilbanden, jag föreställer mig någon som står vid ett bord och sorterar ut exakt nio vindruvor i små högar. (Haha).

Tänk vad mycket som ryms i en flaska på 360 ml egentligen. Med så mycket koncentrerad frukt är det bra att tänka på sockerhalten, som är väldigt hög i smoothien. Det är inget tillsatt socker i produkten men den innehåller en stor mängd sockerarter från all frukt, vilket ger snabb energi och en rejäl blodsockerkick. Just saying…

Om ni undrar och inte har smakat så är ”Innocent super smoothie antioxidant ” supersöt och supergod. Testa nån gång!