Paleobröd på plåt

Paleobröd på plåt

20 augusti, 2018 0 av Michaela Backman

Jag älskar mackor, är en riktig ”mackoman”. Jag är uppvuxen med att ta en ”förrättssmörgås” innan maten och en ”efterrättssmörgås” efter maten. Galet när jag tänker på det idag! Med tiden har mitt brödintag minskat, det mjuka och fluffiga brödet vill säga, vilket gör att jag njuter extra mycket när jag väl äter en macka. Knäckebröd är en annan femma, men det får bli ett annat blogginlägg.

Jag är inget större fan av färdigt köpebröd, som till största delen är gjort av vetemjöl och knappt innehåller någon näring. Därför föredrar jag att baka mitt bröd själv. Mitt favoritbröd just nu är ett paleobröd, som endast innehåller sex ingredienser och är gluten- och mjölkfritt. Brödet är supergott och superlätt att göra.

Receptet är från Jenny och Linnea (@superfoodsweden) och det hittar du här: https://supermat.mabra.com/paleobrod-med-hasselnotsmjol/

Brödet innehåller endast 6 ingredienser.

Jag har ändrat lite på ursprungsreceptet och anpassat det till de ingredienser som jag hade hemma, vilket jag ofta gör.

Detta behöver du:

  • 6 ägg
  • 2 dl mandelmjölk
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • lite salt

Gör så här: vispa ihop äggen och mandelmjölken, blanda sedan i övriga ingredienser. Låt svälla i ca 15 minuter. Bred ut smeten på en pappersbeklädd plåt. Toppa med valfria frön, jag använde sesamfrön och pumpakärnor. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter.

Såhär ser smeten ut då den har svällt, kladdigt.

Smeten är utbredd på en plåt och toppad med frön.

Efter att brödet svalnat skar jag det i rutor.

Det här paleobrödet är verkligen supergott! Det är ljust, mjukt och fluffigt och påminner om rostbröd. Ett hett tips till den kommande kräftskivan…