Midnattsloppet 2018

Midnattsloppet 2018

19 augusti, 2018 0 av Michaela Backman

Midnattsloppet Stockholm 2018 avklarat, woop woop! Av en händelse fick jag i veckan en gratis startplats till Midnattsloppet i Stockholm. Att springa loppet var alltså en spontangrej och inget jag planerat in sedan länge. Jag har sprungit Midnattsloppet en gång innan och det var 2012, 6 år sedan! Tröjan i år hade en ljus mintgrön färg med grå text, riktigt snygg.

Midnattsloppet springs sent på kvällen, vilket gör det speciellt. Jag hade starttid kl.21.55. På morgonen laddade jag upp med en stor frukostskål med overnightoats som jag toppade med hemmagjord müsli, blåbär, mandlar, pumpakärnor, mullbär och kokosflingor. Mums!

Efter en sen frukost åt jag lunch-middag vid kl.15 så att maten skulle hinna smälta ordentligt innan loppet. Kl.19, tre timmar innan start och efter en välbehövlig power-nap, åt jag ett lättare mellanmål och drack kaffe för att få energi inför loppet. Visade sig vara ett bra upplägg som funkade för mig. Kändes konstigt att åka in till City klädd i träningskläder kl.20 på en lördagskväll…

Känslan när jag stod i startfållan men hundratals anda löpare med likadana tröjor och det blev allsång till Hammarby IF:s låt ”Just idag är jag stark” innan startsignalen gick var magisk. Det är en grej för Midnattsloppet i Stockholm och låttexten visas på en stor skärm så att alla kan sjunga med.

Aldrig har ett äpple smakat så gott!

Det var jätteroligt att springa och jag hade bra ork i benen. Min sluttid blev 54:17, vilket jag är mer än nöjd med. Midnattsloppet är inget lopp man gör personbästa på, det är VÄLDIGT trångt längs banan med tanke på de nästan 10 000 andra deltagarna. Banan är dessutom rätt utmanande med många långa backar och en slutraka längs Hornsgatan som aldrig tycks ta slut. Väl i mål: eufori, runners high. Efter målgång blev alla deltagare tilldelade en medalj, vatten, kexchoklad (som jag skippade) och ett äpple. Aldrig har ett äpple smakat så gott!

En till medalj till samlingen.

Det är något speciellt med Midnattsloppet och nu i efterhand vet jag inte varför jag inte valt att springa det flera gånger, kanske dags att ändra på det framöver. Midnattsloppet är en folkfest med coola installationer, musik, uppträdanden och ett hav av människor som hejar längs banan. Utan tvekan löploppet med flest åskådare. Stämningen är på topp!