Underbara blåbär

Underbara blåbär

15 augusti, 2018 0 av Michaela Backman

Blåbär, blåbär, blåbär… Mitt favoritbär, all time! Jag älskar blåbär. Då jag var barn åt jag frysta blåbär med mjölk som tv-snacks. Mjölken frös och skapade en vit hinna runt blåbären, isigt och gott. Vi hade alltid blåbär i vår stora frysbox nere i källaren, som mina föräldrar under sensommaren fyllde med bär, saft och sylt. Snacka om lyx, ett eget bärförråd året runt. Saknar att kunna frysa ner och bunkra upp med bär inför det mörka och kalla halvåret.

Note to future self: Kolla upp frysboxar och övertala sambon om att vi har plats för en.

Blåbär är ett superbär och tillhör kategorin ”superfoods”. Blåbär är supernyttigt och fullproppade med vitaminer, mineraler och antioxidanter, liksom de flesta andra bär. Det sägs att blåbär även är bra för synen och minnet och att bären sänker blodtrycket, samt att blåbär är inflammationshämmande och bra vid magbesvär, för att nämna några exempel. Dessutom är ju blåbär så fruktansvärt gott, inte för söta och inte för sura, det andra är bara en bonus.

Idag bestod min frukost av naturell yoghurt, hemmagjord müsli och färska BLÅBÄR. Enkelt och gott.