Sensommarlunch @ Piren

Sensommarlunch @ Piren

11 augusti, 2018 0 av Michaela Backman

Känslan när man träffar sin bästa vän efter en hel sommar ifrån varandra. Kärlek. Efter att vi börjat prata kunde vi knappt sluta, hur har man klarat sig utan dessa diskussioner?

Vi hamnade på en spontanlunch på restaurang Piren vid Hornsbergsstrand på Kungsholmen. Hornsbergsstrand på sommaren ger den där härliga utomlandskänslan. Folk promenerar längs strandpromenaden bland restauranger och ceféer, badar, solar på bryggorna eller bara umgås och chillar. Sommaren gör verkligen något med människor.

Piren har det mest centrala läget på Hornsbergsstrand och känns aningen exklusivt, men inte utan orsak. Restaurangen är bokstavligen talat belägen på vattnet och som gäst får man en underbar utsikt från deras uteservering.

Vi blev serverade bröd till förrätt, ett mörkt hemmagjort bröd och en sorts knäckebröd som var tunt och sprött. Gott att knapra på. Gillar det där lilla extra.

Till lunch åt vi båda ”Pirens caesarsallad” som bestod av romansallat, caesardressing, krutonger, parmesan, räkor och dill. Dillen var pricken över i:et och gjorde rätten! Så gott. Rekommenderar varmt.