Jamaican jerk tacos

Jamaican jerk tacos

8 augusti, 2018 0 av Michaela Backman


Jag gillar mat- och produktnyheter av alla de slag och prenumererar på Smakbox. En box med produkter som kommer med posten varannan månad, ser alltid fram emot då Smakboxen finns att hämta ut. Den senaste boxen innehöll några nyheter av Santa Maria, bland annat tacokryddan ”Jamaican jerk spices” och mangosåsen ”Mango sauce – for jamaican jerk tacos”. Jag blev sugen på tacos och bestämde mig för att testa dessa.

Läs mer om Smakbox här: https://www.smakbox.se/

Tacokryddan innehåller kryddpeppar, chilipeppar, vitlök, svartpeppar, spiskummin, gurkmeja, lagerblad, salt, lök, timjan, råsocker och klumpförebyggande medel.

Mangosåsen innehåller mangopuré, vatten, vitvinsvinäger, socker, ättika, potatisstärkelse, salt, ingefära, kanel, nejlika, cayennpeppar, kryddpeppar och konserveringsmedel.

Båda produkterna innehåller alltså socker. Jag köper vanligtvis inte färdiga kryddblandningar och såser just för att de innehåller socker. Tacokryddan gav en god hetta till kycklingen som jag använde kryddblandningen till och den söta mangosåsen passade utmärkt som tillbehör att ringla över tacosen. Nästa gång kommer jag däremot att blanda min krydda och mixa min sås själv, på så vis slipper jag sockret och andra tillsatser.

Kryddning är inte min starka sida så det är jättebra att få tips på en kryddblandning till tacos! Alla kryddor i Jamaican jerk spice är dessutom baskryddor som jag har hemma i kryddlådan. Köper du färdiga kryddblandningar?

Som tillbehör till mina ”tacotubs” (majsbåtar) hade jag, förutom kycklingen och mangosåsen, paprika, gurka, tomat med koriander och lime samt hemmagjord guacamole.

Ett tips och en nyttigare variant av tacoskal är att använda hjärtsallat, små salladsblad att fylla med alla goda tillbehör. Bon apetit!