Grillbuffé @ Riddersviks Gård

Grillbuffé @ Riddersviks Gård

25 juli, 2018 0 av Michaela Backman

Några ord om en julikväll på Riddersviks Gård. De har ordnat grillkvällar på gården under juli månad, med endast drop-in. Detta var innan grillförbudet infördes i landet kan jag tillägga.

Det finns så många fina ställen i närområdet att besöka som man av någon anledning glömmer bort. Jag är från en lite ort och har alltid tyckt att det är viktigt att understöda lokala verksamheter.

Kassa inne, fri placering, mat ute – tydliga anvisningar.

Buffén var väldigt enkel och bestod av tre olika protein (kött, kyckling och tonfisk) samt olika sallader och bröd. Jag tog örtmarinerad kyckling, grillad tonfisk, potatissallad, coleslaw, gröna blad, broccoli, bönröra och tzaziki. Simpelt men gott. Måste berömma tonfisken som var perfekt tillagad, rosa i mitten och smälte i munnen.

Maten var god men helt ärligt hade jag förväntat mig ett lite spexigare utbud med tanke på priset, om jag inte hade haft ett presentkort hade jag blivit besviken.

Kvällens middag.

Miljön får däremot fullpott! Uteserveringen på Riddersviks Gård är belägen på baksidan av herrgården med utsikt mot Mälaren och koloniträdgården. Romantiskt så det förslår. Helt underbart att kunna sitta ute sent. I Sverige. Utan att frysa.

Underbart fina stockrosor i trädgården, som min pappa har lärt mig att de heter.