Vadå köksö?

Vadå köksö?

11 juli, 2018 0 av Michaela Backman

Det känns som att jag tillbringar 80% av tiden hemma vid min köksö. Okej, lite överdrivet kanske, men ni fattar… Älskar min köksö. Jag bakar och lagar mat vid min köksö. Dricker kaffe vid min köksö. Svarar på mail, googlar recept och läser bloggar vid min köksö. Det jag handlar hamnar på min köksö…. Listan kan bli lång. Det är helt enkelt jag och min köksö mot resten av världen.

Det tog ett år efter att vi flyttade in i huset innan jag fick min efterlängtade köksö. En rolig grej är också att jag och min sambo själva har monterat ihop den. Blev inte helt rakt och perfekt i alla skarvar och så, men vi gjorde det själva. Enorm stolthet. Glömmer aldrig sambons förvånade uttryck efteråt: ”Du blev ju inte ens arg”. Måste säga att jag blev lite överraskad själv. Som vi skrattade. Jag har en tendens att bli arg då saker inte går som jag vill.

Jag har förstått att det är bra att nischa sig då man börjar blogga, att hitta sin grej. Det får inte bli för spretigt och för stort, för oöverkomligt. Det var då idén med köksön föll sig naturligt för mig. Hemmets hjärta. Med fokus på hälsa, mat, hälsosam mat, hälsomat… Vad säger man? Hälsa, mat och träning hör till mina stora intressen och känns naturligt i valet av nisch för bloggen.

Själva skrivandet känns svårt, men jag tänker ”kort och koncist”. Jag är själv en sådan som inte orkar läsa långa blogginlägg. Det ska gå snabbt i dagens scrollsamhälle. Som person är jag heller ingen snackare, så det passar mig bra. Minns de korta inlämningsuppgifterna på universitetet, där man skulle få med allt viktigt på bara några sidor. Gillade dem bäst. Alla ordbajsares skräck.