Att börja blogga

Att börja blogga

9 juli, 2018 0 av Michaela Backman

Första dagen semester. Kom knappt ur sängen. De flesta hyllar semestern till skyarna, #vacay #livetler #manmårbranu taggas på Instagram. För mig blev det platt fall… Men det sägs ju att det tar en vecka att varva ner.

Alla behöver en paus från jobbet, tid att koppla av och tänka på något annat. ”Ladda batterierna” som man säger. Det var då jag kom på den lysande idén med en blogg, jag behöver helt enkelt något att lägga min tid och energi på.  Klart att jag ska börja blogga under semestern.

När jag har fått en briljant idé blir jag väldigt exalterad. Allt ska hända med en gång. Jag gjorde lite research och gick sedan och köpte en kompakt systemkamera, en vit Sony A5100. Känns superbra och snygg är den med, en bonus. #cometomama #hejdåsemesterpengar

Min nya vän Sony.

En bild säger mer än tusen ord, klyschigt men sant, och vad är en blogg utan bilder? Nu behöver jag helt enkelt lära mig att använda kamerans funktioner och att fota. Tur att allt finns på nätet. Efter en timmes lång tutorial på You Tube och ett ivrigt bläddrande i manualen tror jag att jag har koll på baskunskaperna. Men jag vet vad som krävs för att bli en bra fotograf: Öva, öva, öva, fota, fota, fota…

Första selfien med kameran måste förevigas. Moi!